Historien

Vi skruer tiden 50 år tilbage til 1971!

Hendrix og Joplin er afgået ved martyr døden, og i Vietnam regner det med napalm. Det er forår i Danmark, en Århus-biograf har helaftensfilmen "Woodstock på plakaten. Inde i mørket sidder 20 årige Niels Godrum tryllebundet i biografsædet. På lærredet er Joe Cocker i gang med "With a little help from my friends". Cocker er i ekstase. Langhåret og langskægget, står han på scenen og skriger sin rustne stemme ud til de 500.000 vilde unge, der er mødt op til den primitive festival på egnen ved Woodstock, New York i 1969.

 Her fik Niels idéen at lave et dansk Woodstock, hvor Unge Mennesker kunne samles og høre de Unges Musik, i de rammer de Unge selv satte.

 På engen i sin baghave kastede han derfor nogle brædder til scene. Sammen med nogle kammerater og som et naturligt udspring af ungdomsoprøret blev Mosstock Festival skabt. Og ikke et eneste år siden har Midtjyllands sensommer manglet landets nu største amatør musikfestival.

 MOSSTOCK – FESTIVAL FOR DIG OG DINE VENNER
MUSIK I DANMARKS STØRSTE KOLONIHAVE

Rammer - vi befinder os stadig på den velkendte mark ved Gl. Ry; ligesom dengang i 1971. På engen, hvor Gudenåen løber ud i Jyllands største sø, Mossø, og højdepunktet, Sukkertoppen, hæver sig i baggrunden. ”Kan rammen være mere ideel for tre dages musikalsk og hyggeligt samvær?”

De unge rebeller - er blevet lidt ældre med årene; men kommer stadigt. Den nye, unge generation er for længst blevet de fleste! – både blandt publikum, medarbejdere og i festival-planlægningen. Så festivalen er på alle måder fulgt med tiden.

De unges musik - ja, ønsket om at udleve sine musikalske fantasier og drømme er bestemt ikke blevet mindre siden 1971 – tværtimod! Amatørmusikken blomstrer og gror fantastisk godt. Ikke bare i TV´s talentkonkurrencer - også i øvelokalerne! Og via Mosstock Festival - på en festivalscene!

Selvom Mosstock-festivalen i dag rent fysisk ikke har meget til fælles med de primitive markkoncerter i 70'erne, så driver vi stadig festival i samme ånd som dengang.

Det skal være hyggeligt, og der skal være plads til alle!

_______________________________________________________________________
Hvordan udvælges musikken til festivalen?

Gennem annoncer i diverse musikblade opfordres amatørbands til at sende musik ind, - vi har deadline 1. Februar.

Hvert år modtager vi ca.100 cd'er vi modtager rigtig meget god musik og det er skuffende at være nødt til at give nogle et afslag.
Der er flere hensyn at tage:

 • Vi ønsker for det første at musikken skal være af høj kvalitet.
   
 • Vi ønsker at lave et bredt program både med "lyttemusik" og "gang i den"-musik.
   
 • Vi ønsker så mange genrer som muligt præsenteret.
   
 • Vi lægger stor vægt på om musikken er hjemmekomponeret -men også gode kopibands har en chance - de udgør jo en stor del af amatørmusikken herhjemme,- og som bekendt er genhøret med de store klassikere altid en succes når dansen går.
   
 • Vi forsøger at være med på det nyeste af det nyeste men det kan være meget svært.
   

Alt i alt får vi altid et rigtig godt program hvor der er noget for enhver smag og mange overraskes med musikalske oplevelser indenfor musikgenrer som de normalt ikke "er til".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MOSSTOCK FESTIVAL | CVR: 41 36 78 57 | Klostermøllevej 25, 8660 Skanderborg - Horsens Kommune | Tlf.: +45 4273 2323 | info@mosstock.dk